Motorkontor

a close up of a license plate

Motorkontor.

Nummerplader, Prøvemærker og Omregistreringer (ejerskifte)

Hos Fair Bilsyn, kan du afhente nummerplader (indregistrer), omregistrere, afmelde, bestille ekstra plader, bestille erstatningsnummerplade, få udleveret prøvemærker osv.
Vi udfører alle de opgaver som SKATs motorkontor gjorde før i tiden.

Hvilke plader har Fair Bilsyn?

Hos Fair bilsyn, har vi alle typer plader på lager, om det er en plade til personbil, traktor eller knallert, så har vi den. Kom når det passer dig, du kan se vores åbningstider her: https://www.fairbilsyn.dk/afdelinger/personbiler/

Omregistrering?

Omregistrering betyder helt enkelt, at køretøjet beholder de nuværende nummerplader på men alene skifter ejer. Det kaldes derfor også Ejer/brugerskifte
Har du købt eller solgt et køretøj, skal det omregistres til den nye ejer, dette ordner vi naturligvis også hos os.
Hvad skal jeg medbringe for at få omregistert?

Medbring

For at omregistrer et køretøj skal du medbringe:
1.Kørekort eller anden billede id.
2.Original registreringsattest
3.En fuldmagt til den person, som skal hente pladerne for dig(hvis det ikke er til dig selv) Find fuldmagt her: Fuldmag til omregistrering, nye nummerplader

Det er en god ide at udfylde fuldmagten uanset, så glemmer du ikke at tage stilling til forskellige ting, så som, forsikringsselskab, ejer forhold, CPR osv.

Kan jeg importere en bil og få plader med det samme?

Vi har også mulighed for at hjælpe dig med import af køretøjer, både syn-afgift-nummerplader, så vi ordner alt i en arbejdsgang, og normalt kan alt dette håndteres inden for 1 time, så har du plader på din nye bil, og kan benytte den med det samme, og slipper altså for at køre til SKATS motorkontor.
Skal dog bookes over telefon, så vores kontakt er klar til at ekspedere når du kommer.

Skal jeg medbringe noget for at få plader?

For at afhente nummerplader skal du medbringe:
1.Kørekort eller anden billede id.
2.Original registreringsattest
3.En fuldmagt til den person, som skal hente pladerne for dig(hvis det ikke er til dig selv) – Find fuldmagt her: Fuldmag til omregistrering, nye nummerplader

Det er en god ide at udfylde fuldmagten uanset, så glemmer du ikke at tage stilling til forskellige ting, så som, forsikringsselskab, med eller uden EU mærker på nummerpladerne, hvilken form de skal have osv.

Prøveplader eller prøvemærker!

Fair Bilsyn, er blevet udleveringssted, for Prøvemærker.
Fra 1. august 2018, kan vi udlevere prøvemærker.

Prøvemærke.

Et prøvemærke er et klistermærke som bestilles på SKAT, som vi derefter kan printe og udlevere. De koster 100kr pr døgn, inkl ansvarsforsikring, som afregnes med SKAT.

Du laver en bestillingen hjemmefra, og henter dem hos SKAT eller Fair Bilsyn, eller får dem sendt hjem, denne mulighed er GRATIS.
Når du har lavet bestillingen til afhentning hos Fair Bilsyn, ligger de klar i systemet med det samme, så de kan hentes samme dag hos os, vi printer med det samme.

Prøveskilte.

Et prøveskilt er de prøveplader som en bilforhandler ligger inde med, som de kan bruge til testkørsel, hente bringe biler osv. disse plader må KUN benyttes af personer som har et ansættelses forhold til den virksomhed som pladerne er tilknyttet.

Bortkommet registreringsattest

Hvis du har mistet din registreringsattest, skal du bestille en ny hos SKAT, render du surt det, kan vi også hjælpe. Vi kan hjælpe dig med at bestille en registreringsattest uden at du skal møde hos SKAT.
Ring til os for at aftale tid, det tager omkring 10-15 min. det koster 100kr til SKAT (momsfrit) og vi tager et gebyr på 200kr inkl moms for at lave arbejdet, så samlet pris er 300kr.

Stjålne, tabte eller mistet nummerplader!

Har du mistet den ene nummerplade?

Hvis du har mistet den ene af dine plader, skal du forbi vores hal, vi bestiller en ny, det tager ca. 3 uger at få en “erstatningsnummerplade”.

Hvis dit køretøj kun er forsynet med en nummerplade (motorcykel, trailer ect.) skal du følge proceduren under “begge nummerplader”.

Har du mistet begge nummerplader?

Mangler du begge nummerplader, skal du forbi vores hal for at hente et nyt sæt nummerplader, HUSK at tjekke

•Politiet har inddraget mine nummerplader!
Politiet skal afmelde dine gamle nummerplader, før du kan få udleveret nye.

•Jeg har fået stjålet/tabt/mistet begge nummerplader!
Du skal melde dem “bortkommet” hos Politiet, og derefter kan du afmelde pladerne på skat.dk (motorregisteret), når de er afmeldt, kan du hente nye .

Tyverisikring?

Folketinget vedtog i november 2013, at alle person- og varebiler skal tyverisikres inden d. 15. november 2015.
Køb et tyversikringssæt med når du henter nummerplader, det koster 100kr, og indeholder nummerplade rammer, skruer og hætter.

Afmelding af nummerplader

Hvis du skal have afmeldt et køretøj, klarer vi også den, du skal blot medbringe begge nummerplader i et sæt, du modtager automatisk den overskydende ejerafgift på din Nemkonto, du skal dog selv lige tage kontakt til dit forsikringsselskab, for at få refunderet de overskydende penge.
Se prisen for afmeldinger på vores prisliste

Vi har udlevering af nummerplader i begge vores afdelinger. hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.
BEMÆRK – det kræver fuldmagt for at afmelde, hvis fremstiller ikke er bruger af køretøjet.

Hvis ikke du er registerert bruger på køretøjet, skal der medbringes en fuldmagt, for at få køretøjet afmeldt.

For at afmelde nummerplader skal du medbringe:
1.Kørekort eller anden billede id.
2.En fuldmagt udstedet af den person som står registreret ejer på køretøjet.
– Find fuldmagten her: Fuldmagt for afmelding af køretøj

SKAT

Fair Bilsyn i Grindsted og Ølgod har en tilladelse fra SKAT, til at må udlevere nummerplader, omregistere køretøjer, samt afmelde. Hvilket gør du kan benytte dig af den lokale synshal i stedet for at skulle til Århus, Odense, Ålborg eller København for at få nye nummerplader. 

Det er i særdeleshed smart at man f.eks. kan syne en personbil på prøvemærker og få udleveret nummerplader i forbindelse med godkendelse af personbilen. Det samme gør sig gældende ved andre køretøjer.

personbiler

Personbiler

Klik her for at kommer til vores personbils side

lastbil

Lastbiler

Klik her for at komme til vores lastbils side

Bilsyn Ølgod, nummerplader,

Ølgod

Klik her for at komme til vores Ølgod afdeling